rode klaver

Het nieuws

Lees hier het laatste nieuws van
de Hondspol

 

 

 

De natuur is weergaloos, de lente is losgebarsten. Op de Hondspol staat alles in bloei, hagen zijn in één klap groen, de vogels fluiten ongekend en je ruikt vooral in de vroege ochtend de lente. Een prachtige tijd, ook voor de dieren. We hebben nog nooit een jaar gehad waarin zoveel drie- en vierlingen bij de schapen zijn geboren. Wat de natuur brengt is telkens weer een verrassing. De lammertijd betekent altijd veel zorg voor de dieren, maar er zijn op de Hondspol een paar trouwe vrijwilligers die vroeg uit de veren gaan om in het weekend te helpen en thuis leblammetjes (lammetjes die met de fles gevoerd worden) verzorgen. Dat is geweldig!

Op zaterdag 17 juni 2017 hebben wij open dag op De Hondspol van 9:30 uur tot 16 uur. Er zijn rondleidingen op het erf, in de tuin en in de zuivel. Er worden hamburgers gebakken en er is een kleine activiteit voor de kinderen. Proef, zie en beleef De Hondspol!

Na een winter op stal lopen de koeien weer elke dag in de wei. Ze grazen het eerste verse gras, de maag van de koe moet hier even aan wennen, maar na een week geven ze echte grasmelk. Door het malse gras zijn de vetten in de melk veel zachter dan door het kuilvoer van de winter. Onze boerengraskaas is dan ook boterzacht en romig van smaak. De mooie gele kleur is te danken aan het hoge gehalte caroteen in het voorjaarsgras, puur natuur dus. Deze unieke kaas is er tot eind juni, daarna zijn de koeien gewend aan het verse gras en wordt de kaas weer jong en jong belegen.
 

Sinds eind van deze zomer hebben al onze zuivel- en vleesproducten een nieuw jasje gekregen. Op elk etiket is een kruid afgebeeld dat door onze dieren graag gegeten wordt. Deze kruiden zorgen ook voor extra smaak en variatie.

 

Sinds dit jaar is Macel boer van een eigen bedrijf, samen met zijn boerin Hanneke, partners Ruud en Linda. 

Voor het vrijmaken van de gronden zijn we nog op zoek naar steunpilaren die willen schenken via Stichting Grondbeheer.